תמיד כשאנו מכינים גבינות עובש, אנו מכינים מהן כמות גדולה כדי שבחלקן נוכל להשתמש לאפייה. אנו ממליצים לכם בחום לנסות לאפות עם גבינות קממבר או ברי אשר הכנתם בביתכם. לא תוכלו לשכוח את טעמם הנפלא של המאפים!
פנקו גבינת ברי ורוטב אוכמניות
חומרים:
לרוטב האוכמניות:
3/4 כוס אוכמניות קפואות
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ אורז
מערבבים הכל יחד ומבשלים עד שהרוטב מעט מסמיך ומקררים.
400 גרם גבינת ברי חתוכה לקוביות
4 ביצים
1/2 כוס פירורי פנקו
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מקציפים במזלג את הביצים. מערבבים את הפנקו עם האגוזים הקצוצים.
טובלים כל קוביית גבינת ברי בביצה ובתערובת הפנקו, ומטגנים בשמן עמוק. מניחים על נייר סופג, ומגישים עם רוטב האוכמניות.
מאפה גבינות ואגוזים
חומרים:
400 גרם בצק עלים מרודד
50 גרם גבינת פטה
70 גרם אגוזים
60 גרם סוכר חום
1 ביצה
160 גרם גבינת ברי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מגרדים על פומפייה את הגבינה פטה.
מניחים על תבנית נייר אפייה ומעל מניחים את הבצק עלים. מפזרים על הבצק מחצית מכמות האגוזים ומעל גבינת פטה. חותכים לקוביות גבינת ברי. מעל לגבינות מפזרים את שאר האגוזים וסוכר חום. מרימים את פינות הבצק מעל לגבינות וסוגרים בצורת מעטפה. מורחים בביצה טרופה ואופים כ- 20 דקות.
חביתה עם גבינת ברי
חומרים:
2 ביצים
כף פטרוזיליה קצוצה
כף עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור
20 גרם חמאה
50 גרם גבינת ברי
אופן ההכנה:
חותכים את גבינת הברי לחתיכות.
שמים חמאה במחבת ומחממים אותה. מקציפים את הביצים עם שאר המרכיבים חוץ מגבינת הברי. שופכים את התערובת למחבת, ומוסיפים מעל את חתיכות גבינת הברי. הופכים את החביתה ומטגנים גם בצד השני. מגישים בתוספת גבינות וירקות חתוכים.
בגט עם גבינת ברי
חומרים:
1 בגט
50 גרם דבש
50 גרם שקדים פרוסים קלויים
250 גרם גבינת ברי
אופן ההכנה:
מניחים נייר אפייה בתבנית ועל גבי הנייר מניחים את גבינת הברי. מטפטפים מלמעלה דבש, ומעל הדבש מטפטפים שקדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 10 דקות.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים! הקורסים שלנו מועברים ליחידים ולקבוצות ומותאמים לרמת הידע של התלמידים. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www